سفارش تبلیغ
صبا ویژن


محرم و معرفت حسینی - شهر خوبان


درباره نویسنده
محرم و معرفت حسینی - شهر خوبان
سید حمید کلانتری
در بهار سال 1335 در همت آباد در 30کیلومتری یزد متولد شدم. حدود سه سالگی از یزد به تهران رفتیم. در آن سالها خیلی ها به دلیل خشک شدن قنات آبادی به تهران و اطراف مهاجرت کردند. دوران ابتدایی در میدان بروجردی زندگی می کردیم.وبعد به خیابان پیروزی و کوکاکولا رفتیم. در فعالیتهای فرهنگی،مذهبی مسجد مسلم ابن عقیل و مسجد حضرت محمد ( ص) که از مساجد فعال تهران و منطقه بودند،تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی مشارکت داشتم. بعد از دریافت دیپلم ریاضی در انشکده اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی (ملی سابق) پذیرفته شدم. از همان سال اول جزء جمعی بودم که مجموعه فعالیت های مبارزاتی دانشگاه را برنامه ریزی و هدایت می کرد. در سال 56 ازدواج کردم ، حاصل ازدواج 4 فرزند( 2پسر و 2دختر ) می باشد. خدای مهربان را به خاطر داشتن همسرو فرزندانی خوب و همراه همیشه شاکرم. پس از انقلاب یک سال مدیر دبیرستان آذر شدم و از بهار سال 60 به جهاد سازندگی پیوستم. جهاد درسهای بسیار زیادی در امور مختلف به ویژه برنامه ریزی ، مدیریت کار با مردم به ویژه جامعه شریف روستایی نصیبم ساخت. دوسال و نیم معاون ستاد پشتیبانی و مهندسی جنگ و پس از پایان جنگ به عنوان معاون امور اجتماعی وزارت جهاد و بعد معاون ترویج و مشارکت مردمی انتخاب شدم. پس از 4سال ونیم خدمت در این مسئولیت به دلایلی 4سال از جهاد خارج شدم. 2سال به عنوان مشاور وزیر ارشاد و 2سال هم معاون پژوهشی دبیرخانه شوراهای جوانان. با انتخاب آقای خاتمی به عنوان رئیس جمهور در 2 خرداد 76 دوباره به جهاد برگشتم و به عنوان معاون وزیر و رئیس سازمان جنگلها مراتع کشور معین شدم. بعد از 4سال به دعوت دوستان و برادران یزدی و با تصویب دولت به عنوان استاندار یزد منصوب شدم. 4سال و 40 روز هم در این مسئولیت که فضای جدیدی از کار و تلاش در عرصه منطقه ای بود، در خدمت همشهریان خوب و عزیز یزدی فعالیت نمودم و فرصتی فراهم شد تا با نیازها ، استعدادها ، امکانات و محدودیت های توسعه استان از نزدیک آشنا شوم. پس از بازگشت به تهران طی دو سال گذشته به صورت تمام وقت و پاره وقت در دبیرخانه مجمع تشخیص ، به عنوان مسئول کمیته مدیریت و نظام اداری مشغول بوده ام و البته در کنار این موضوع در چند موسسه عام المنفعه و غیردولتی و یکی دو شرکت همکاری نموده ام و حال در خدمت شهرخوبان به عنوان کانونی برای اندیشیدن
تماس با نویسنده


آرشیو وبلاگ
یزد
انتخابات
مناسبت
دیدارها
پیامها
پاییز 1387
تابستان 1387
بهار 1387
زمستان 1386
پاییز 1386
آذر 1387
دی 1387
بهمن 1387
اسفند 1387
فروردین 1388
اردیبهشت 1388
خرداد 1388
تیر 1388
شهریور 1388
مهر 1388
آبان 1388
دی 88
بهمن 88
اسفند 88
فروردین 89
اردیبهشت 89
خرداد 89
تیر 89
مرداد 89
شهریور 89
آذر 89
آبان 89
مهر 89
دی 89
بهمن 89
اسفند 89
اردیبهشت 90
تیر 90
مرداد 90
مهر 90
شهریور 90
آذر 90
آبان 90
دی 90
خرداد 91
مهر 91
آذر 91
آبان 91
دی 91
بهمن 91
فروردین 92
اسفند 91
اردیبهشت 92
خرداد 92
تیر 92
مرداد 92
شهریور 92
مهر 92
آبان 92
بهمن 92
اسفند 92
فروردین 93
تیر 93
مرداد 93
اسفند 93
بهمن 93
فروردین 94
شهریور 94
فروردین 95
بهمن 94
اردیبهشت 95
تیر 95
آبان 95
آذر 95
اردیبهشت 96
تیر 96
آذر 96
دی 96
اسفند 96
شهریور 97
خرداد 97
اردیبهشت 98
تیر 98
شهریور 98
دی 98
بهمن 98
مرداد 99
مهر 99
آذر 99
دی 99
بهمن 99
اردیبهشت 0
تیر 0
خرداد 0
مرداد 0
شهریور 0
بهمن 0
دی 0
خرداد 1
مرداد 1
شهریور 1
خرداد 2
مرداد 2
اسفند 2
شهریور 3


لینک دوستان
یزدنا
یزد فردا
یزدآنلاین
سید محمد خاتمی
توان گستر
رستاق
شهرنیکان
بهارنو
وبلاگ فارسی
لیست وبلاگ ها
قالب وبلاگ
اخبار ایران
اخبار فاوا
تفریحات اینترنتی
تالارهای گفتگو
خرید اینترنتی
طراحی وب

عضویت در خبرنامه
 
لوگوی وبلاگ
محرم و معرفت حسینی - شهر خوبان

آمار بازدید
بازدید کل :348256
بازدید امروز : 306
 RSS 

به نام خدای شهیدان

انچه ما و نسل ما از محرم و قیام حسینی آموخته بودیم عزت بود و عظمت. آزادگی بودو سرافرازی، شرافت بودو کرامت. عشق بودو محبت ،جهاد بود و شهادت  ایثار بود و گذشت ، عظمت دین خواهی و دینداری بود و تلاش  و مبارزه برای احیای آن، مبارزه با ظلم و فساد و نامردمی،  افشای فریبکاران و دغل بازان بود و رسوا ساختن عافیت طلبان و دنیا پرستان .

آنچه امروز با کمال تاسف از برنامه‌های بزرگداشت عاشورا و عزاداری امام حسین می بینیم و می شنویم و نوعا صدا و سیمای جمهوری اسلامی هم مشوق و مروج ان است ،غالباً روضه هست و گریه و انواع و اقسام مداحی و سبک‌های متنوع عزاداری و شعرخوانی با سینه زنی های متفاوت و با کمترین آگاهی‌رسانی و معرفت بخشی و روشنگری پیرامون فلسفه عاشورا و انگیزه و هدف این واقعه تاریخ ساز و بیداری آفرین.

آنچه امروز شاهدیم سخن از شکل است و ابعاد ظاهری رویداد کربلا و وقایع آن که در بیان آنها هدف تحریک عواطف و احساسات برای گریه و گریاندن و شیون وشور است  که گاهی برای جذاب تر شدن و تاثیر گذاری بیشتر هر مداحی و روضه خوانی سعی بر پروراندن حادثه ها با ذوق و سلیقه خود و اضافه نمودن تحریفات گوناگون است که صدای اعتراض اسلام‌شناس برجسته معاصر شهید مطهری را نیز در آورد که بسیاری از آنچه که در ذکر مصائب امام حسین از جمله در ارتباط با آب و تشنگی و طلب آب از دشمن در محافل و مداحی ها می شود اعتبار و سند تاریخی معتبر ندارد و اینها شاخ و برگ هایی است که برای گرم کردن  مجلس و گرفتن اشک و گریه و آه و ناله بر آن افزوده اند

 قبل از انقلاب مجالس وزینی که در دهه محرم برگزار می‌شد عمدتاً شبها از سخنرانان آگاه و آشنا به معرفت دینی دعوت می‌شد و حدود یک ساعت سخنرانی و بعضاً در انتهای سخنرانی و روضه, خطیب چند دقیقه‌ای مداحی بود به خاطر دارم در مسجد مسلم بن عقیل تهران که امام جماعت آن آقای موحدی کرمانی بودند  سخنرانانی  چون مرحوم لاهوتی، محمدجواد حجتی کرمانی ، معادیخواه یا در هیئت انصارالحسین از سخنرانی بزرگانی چون مرحوم هاشمی رفسنجانی . آیت الله خامنه ای و آقای لاهوتی  یا درمسجد جلیلی که امام جماعتش مرحوم آقای مهدوی کنی بود یا مسجد امیرالمومنین که امام جماعتش مرحوم آقای موسوی اردبیلی بود نیز از سخنرانان  خوشنام وباسواد  دعوت می کردند یا خودشان منبر  می رفتند و بحث‌های معرفتی ارزشمندی مطرح می‌کردند 

علاوه بر اینها هیئت ها و جلسات مذهبی در منازل و حسینیه‌های دیگری برگزار می‌شد و بزرگانی چون شهید مطهری، شهید بهشتی، شهید محلاتی و علامه محمدتقی جعفری سخنرانی های بسیار مفید و ارزشمندی داشتند که بسیاری از آنها بعد از انقلاب یا همان زمان از نوارها پیاده و به کتاب تبدیل میشد.

علاوه بر این نوع مجالس   مراکز اثر بخش و روشن گر دیگری چون "حسینیه ارشاد" بود که عمدتاً سخنرانی های معلم انقلاب دکتر شریعتی در آنجا برگزار می‌شد و محتوای سخنرانی با امکانات محدود آن زمان یا نوارش دست به دست می شد یا در قالب کتاب با چاپ ساده منتشر و به سرعت به دست علاقمندان شناخت معرفت دینی می‌رسید و موجی از روشنگری و ترویج معارف دینی به زبان روز و متناسب با نیاز مخاطبان جوان در جامعه و دانشگاه بهمراه داشت از این طریق نهضت گرایش به دین و مبارزه و انقلاب اسلامی را در جامعه احیا می‌کرد که این امر موجب تعطیلی حسینیه ارشادازطرف ساواک شد.

هنوز کتاب شهادت ، حسین وارث آدم و سخنرانی شریعتی با عنوان پس از شهادت از جذاب ترین و احساسی ترین متون و مطالب خواندنی در معرفی هدف و فلسفه شهادت و عاشورا و قیام حسینی است که با ادبیات قوی و متفاوت و اثرگذار نگاشته شده است کتاب نهضت حسینی و کتاب تحریف های عاشورا از معتبرترین کتب در زمینه ی واقعه کربلاست که توسط شهید مطهری با بیان مستدل ، مستند و معتبر نگارش شده است 

حال سوال بزرگی که قابل طرح است این که چرا جامعه ما از توجه به محتوا و اصل قیام حسینی به شکل وظواهراین واقعه بزرگ تاریخی بسنده کرده است و چرا توسط نهادهای رسمی به ویژه صدا و سیما بعد از انقلاب این گرایش تقویت شده است و هر سال هم متاسفانه پررنگ‌تر می‌شود کشوری که مدعی ام‌القرای جهان اسلام است اصلی ترین مرکز تشیع است نباید در جهت معرفی شفاف ، روشن و اثربخش و بیدارگر قیام حسینی از فرصت این مراسم و عزاداری ها و شور و حال آن حداکثر بهره‌برداری برای نسل جوان جامعه ایران و جامعه جهانی به عمل آورد؟

قطعاً طرح این مسائل به هیچ وجه به مفهوم کم‌توجهی به  برگزاری مراسم عزاداری امام حسین علیه السلام در هیاتها ، حسینیه‌ها ، تکایا و مساجد نیست که در جای خود و به سبک درست آن ضروری و در برقراری ارتباط عاطفی و همگانی جامعه از خرد و کلان و زن و مرد و پیر و جوان با نهضت پر شور حسینی سازنده و اثربخش است بحث اصلی استفاده هرچه شایسته تر از این مجالس و فرصت ها که همه را به خود جذب می‌کند با دعوت از سخنرانان ، مورخین ، عالمان نواندیش ، اساتید و پژوهشگران دینی با سلایق گوناگون و مستقل از گرایش سیاسی آنان در برنامه های صدا و سیما و در مجالس و محافل  گوناگون است.

 و در یک کلام تاکید ویژه ای که ذکر آن ضر‌وری است اینکه امام حسین و برنامه های عزای حسینی را سیاسی نکنیم، امام حسین متعلق به همه است.

گاندی رهبر بزرگ استقلال هند با اینکه هندوست اظهارو افتخارش این است که از راه حسین پیروی کرده است  

گلسرخی مبارز کمونیست هم در دفاعیات خودش دربیدادگاه رژیم  شاه می گوید ما آزادگی را از حسین آموخته ایم

در پایان به نظر می رسد که عده ای یا جریانی عالما وعامدا     میخواهند صرفا توجه به شور و عزای حسینی در جامعه رایج شود تا شعور و معرفت حسینی.

اینان بیشتر به عزاداری و اشک برای ثواب  وامرزش گناهان اعتقاد دارند و آن را ترویج می کنند و معرفی انقلاب حیات بخش و انسان ساز کربلا   که درس حریت و آزادگی و آزادزیستن وزیر بار ظلم و ستم و فریب و ریا  نرفتن را خیلی مفید و ضروری نمی دانند. همان طور که بعضی خیلی علاقه‌مند به تفسیر و تبیین بعضی از آیات قرآن یا ترویج بخش زیادی از نامه ها و خطبه های نهج‌البلاغه نیستند 

برهمه دوستداران و شیعیان واقعی فرض است  که امروز حسین و قیام حسینی را آنگونه که بود به جامعه معرفی سازند و از این طریق ندای هل من ناصر ینصرنی آن امام شهید را پاسخگو باشیم و از مظلومیت اش بکاهیم.انشالله.  

 سید حمید کلانتری. تاسوعای 1400شمسی



نویسنده : سید حمید کلانتری » ساعت 3:45 عصر روز چهارشنبه 100 مرداد 27